Jans bevestigt: FC Groningen bezig met AZ-paria, 'geweldig ventje' mag vertrekken

Jans bevestigt: FC Groningen bezig met AZ-paria, 'geweldig ventje' mag vertrekken

Gepubliceerd: maandag 17 december 2018 om 08:49ma 17-12-2018 om 08:49

FC Groningen wil Iliass Bel Hassani verlossen van zijn bijrol bij AZ, meldt het Dagblad van het Noorden maandagochtend. De 26-jarige Rotterdammer viel aan het begin van het seizoen nog twee keer in tijdens de Europa League-wedstrijden tegen Kairat Almaty, maar is sindsdien volledig uit beeld geraakt.

Tijdens de achttien competitie- en bekerwedstrijden die AZ dit seizoen speelde, zat Bel Hassani zelfs niet één keer bij de wedstrijdselectie. FC Groningen leek afgelopen zomer al in de markt voor de spelmaker, die echter in Alkmaar bleef. Technisch manager Ron Jans bevestigt dat de Noorderlingen bezig zijn met Bel Hassani. Een huurperiode van een half jaar met optie tot koop lijkt het meest realistische scenario. "Dat is nog onderwerp van gesprek tussen beide clubs, daar zijn we nog niet uit", laat Jans weten aan DvhN.

Mochten beide clubs er niet uitkomen, dan is Vitesse-reserve Thomas Bruns nog een optie. TOP Oss-smaakmaker Hüseyin Dogan stond ook op het lijstje, onthulde John de Wolf onlangs. Het regionale medium bevestigt dat de veelscorende middenvelder is bekeken door FC Groningen, dat echter niet zal doorpakken.

'Geweldig ventje' vertrekt
De selectie van trainer Danny Buijs zal nog meerdere mutaties ondergaan tijdens de winterstop, kondigt Jans aan. Uriel Antuna wordt tot het einde van het seizoen gehuurd door Manchester City, maar de Mexicaan komt weinig aan spelen toe en is niet meer nodig in Groningen. "Hij heeft zijn kansen gehad, maar ze nog niet gepakt. We proberen tot een goede oplossing te komen met Manchester City", laat Jans weten over de Mexicaan, die volgens de oud-trainer 'wel een geweldig ventje' is.

Mimoun Mahi lijkt bovendien aan zijn laatste maanden in het Hoge Noorden bezig. De vedette heeft een aanbod gekregen om zijn aflopende contract te verlengen, maar heeft deze terzijde geschoven. Beide partijen lijken voorlopig niet nader tot elkaar te komen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws