Spaanse media over Ajax: 'FC Barcelona kan Real Madrid te hulp schieten'

Spaanse media over Ajax: 'FC Barcelona kan Real Madrid te hulp schieten'

17-12-2018 13:47 Laatste update: 13:53
104

Spaanse media vinden dat Real Madrid met Ajax redelijk gunstig heeft geloot. In de berichtgeving is veel aandacht voor Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, maar ook Hakim Ziyech wordt genoemd als een van de beste Ajax-spelers.

Marca rekent uit dat het de dertiende ontmoeting wordt tussen De Koninklijke en 'het team waarin Cruijff groot is geworden'. De balans: zeven overwinningen voor Real, een gelijkspel en vier zeges voor Ajax. 'De laatste zes wedstrijden werden gewonnen door Real met een doelsaldo van 20-2. Ajax speelde geweldig in de groepsfase en had Bayern München thuis en uit in zijn greep, maar de duels eindigden allebei in een gelijkspel'.

Het medium stelt verder dat 'FC Barcelona, Real Madrid te hulp kan schieten'. 'Ajax moet eerst nog een duel uitvechten met Barcelona. Het team van Valverde wil zich zo snel mogelijk versterken met de twee beste Ajacieden, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt'.

Mundo Deportivo noemt de twee talenten ook en kijkt er naar uit om De Ligt en De Jong in actie te zien. 'Apart van de wedstrijd zelf, wordt het vooral interessant om te kijken naar de prestaties van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, twee van de meest felbegeerde spelers in Europa', aldus het medium.

Volgens het Spaanse AS heeft Atlético Madrid van de Spaanse ploegen de pittigste loting met Juventus. Real Madrid en FC Barcelona hebben relatief gunstig geloot. 'Real speelt tegen het stugge Ajax, een frisse ploeg met veelbelovende spelers als De Ligt en De Jong, die allebei in de belangstelling staan van Barça. Verder werd Tadic gehaald en bleef de magische linkspoot Ziyech, de beste voetballer van Ajax. Ze brachten Bayern al in de problemen, de Duitsers wonnen geen van de twee wedstrijden, maar over het algemeen is het wel een week team.'

No Poll