Ten Hag: 'Het duidt op wat hij allemaal kan, zijn ongelooflijke talenten'

Ten Hag: 'Het duidt op wat hij allemaal kan, zijn ongelooflijke talenten'

17-12-2018 20:15
43

Erik ten Hag denkt niet dat alle aandacht Matthijs de Ligt naar het hoofd gaat stijgen. De Ajax-trainer prijst zijn aanvoerder, die maandag de Golden Boy Award won.

"Fantastisch, het is een heel prestigieuze prijs", reageert Ten Hag bij Ajax TV. "Als je in dat rijtje komt is het prachtig en een heel mooi eerbetoon. Het is een heel jonge speler, maar hij heeft al een ongelooflijke weg afgelegd. Het duidt ook op wat hij allemaal kan, het duidt zijn potentie. Ik feliciteer hem hier van harte mee."

De Ligt is pas de eerste verdediger die de prijs in ontvangst mag nemen. "Dat zegt wat", vindt Ten Hag. "Vaak zijn het aanvallers die in het blikveld zijn. Het duidt zijn ongelooflijke talenten. Hij heeft het allemaal zelf verdiend: hoe hij ermee bezig is, hoe hij eraan werkt, hoe hij investeert. Dit is vooral ook een stimulatie om door te gaan."

Ten Hag is niet bang voor alle aandacht voor zijn pupil. "Hij is daar ontzettend nuchter over. Hij heeft ontzettend veel plezier in voetballen en in beter worden. Dan zie je hem genieten. Daar haalt hij ook elke keer de motivatie uit om een volgende stap te zetten. Dat zal met deze prijs ook zo zijn."

No Poll