'Nu al legendarisch Oranje-briefje levert 35 duizend euro op tijdens veiling'

'Nu al legendarisch Oranje-briefje levert 35 duizend euro op tijdens veiling'

17-12-2018 23:36 Laatste update: 23:41
Nederland 31 Reacties

Het nu al legendarische briefje van Ronald Koeman en Dwight Lodeweges is maandag voor veel geld van eigenaar veranderd. De KNVB besloot om het stukje papier te veilen ten bate van de Johan Cruyff Foundation.

De stichting wil, onder meer door het aanleggen van Cruyff Courts, kinderen in Zuid-Afrika helpen en zal daar naar ongetwijfeld ook toe in staat zijn: het briefje met tactische instructies leverde namelijk een bedrag van 35 duizend euro op, bericht De Telegraaf. De nieuwe eigenaar wil overigens anoniem blijven.

Het briefje van Lodeweges en Koeman is onlosmakelijk verbonden met de bijzondere Nations League-wedstrijd tegen Duitsland van maandag 19 november. Oranje keek in Gelsenkirchen al vroeg tegen een 2-0 achterstand aan, maar kwam terug tot 2-1, waarna aanvoerder Virgil van Dijk naar voren werd gestuurd. De instructies werden op papier gezet door Lodeweges en Koeman overhandigde het briefje via via aan Van Dijk, die Oranje vervolgens naar de Nations League-finaleronde schoot met zijn late 2-2.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s