''People manager' Van den Brom onderneemt actie en solliciteert bij oude club'

''People manager' Van den Brom onderneemt actie en solliciteert bij oude club'

18-12-2018 07:33 Laatste update: 09:18
33

John van den Brom heeft zichzelf aangeboden bij Anderlecht. De AZ-trainer vindt dat hij de ideale opvolger is van de ontslagen Hein Vanhaezebrouck, die afgelopen weekend op straat werd gezet.

Dat meldt het Belgische Het Nieuwsblad. Van den Brom lijkt echter niet bovenaan het lijstje van Anderlecht te staan. Peter Bosz heeft volgens Het Nieuwsblad de beste papieren, daarna komt Frank de Boer. De Belgische topclub heeft een duidelijk profiel opgesteld en zoekt een echte 'people manager'. Ook moet de opvolger van Hein Vanhaezebrouck goede resultaten combineren met aanvallend voetbal en het inbrengen van jeugd.

De Belgische krant weet dat Van den Brom zichzelf heeft aangeboden in Brussel. De 52-jarige oefenmeester vindt dat ook hij voldoet aan het opgestelde profiel. Van den Brom was van 2012 tot 2014 al trainer van Anderlecht, een periode waarin hij een keer kampioen werd. Van den Brom stopt komende zomer na vijf seizoenen bij AZ.

Bosz en De Boer
Anderlecht lijkt het vizier te hebben gericht op Bosz, maar de club heeft wel forse concurrentie. Ook Bayer Leverkusen hengelt naar de diensten van de 55-jarige trainer. Bosz was niet bereikbaar voor commentaar, schrijft Het Nieuwsblad. 'Omdat Bosz voor Leverkusen kan kiezen, heeft Anderlecht nog andere kandidaten op het oog. Daarbij wordt vooral naar Frank de Boer gelonkt. Die wil niet te ver van huis meer werken en dus is Brussel ideaal', aldus de krant.

'De Boer won als coach tussen 2011 en 2014 vier titels met Ajax en speelde ook een rol in de ontwikkeling van Rode Duivels Alderweireld en Vertonghen. Het lijkt een goeie optie, al is De Boer een minder directe coach dan Bosz.'