De Ligt: Je moet in februari zien wat er gaat gebeuren

De Ligt: "Je moet in februari zien wat er gaat gebeuren"

18-12-2018 08:19 Laatste update: 09:21
35

Matthijs de Ligt is gelukkig met de Champions League-wedstrijden tegen Real Madrid. Of het een voordeel is dat de Spaanse grootmacht kwakkelt, weet de Ajax-aanvoerder niet.

Real staat momenteel vierde in de competitie en presteert wisselvallig. De wedstrijd tegen Ajax vindt echter pas over twee maanden plaats. "Dat is afwachten. Van tevoren kun je nooit een kansberekening maken", zegt De Ligt tegen de NOS. "Het is altijd een wedstrijd op zich. Je moet in februari zien wat er gaat gebeuren. Daar zit nog een lange tijd tussen."

De Ligt spreekt van een 'mooie loting'. "Ze hebben drie keer achter elkaar de Champions League gewonnen. Ik denk dat dat genoeg zegt over de kwaliteiten die Real Madrid heeft, maar wij hebben vertrouwen in onszelf en weten dat we het ieder team lastig kunnen maken", zegt De Ligt.

"Dat hebben we tegen Bayern München ook laten zien. Wij gaan vol voor de volgende ronde. Wij hebben er vertrouwen in dat we het Real Madrid heel lastig kunnen maken en wellicht door kunnen."

No Poll