Geruchten over Mourinho-opvolger: 'Voormalig publiekslieveling in pole position'

Geruchten over Mourinho-opvolger: 'Voormalig publiekslieveling in pole position'

18-12-2018 13:36 Laatste update: 13:42
31

Ole Gunnar Solskjaer wordt genoemd als een van de belangrijkste kandidaten om José Mourinho op te volgen. Ook de naam van Laurent Blanc wordt genoemd.

Volgens The Telegraph is voormalig publiekslieveling Solskjaer een van de belangrijkste kandidaten om als interim-manager van United aan de slag te gaan. De voormalige United-spits is momenteel eindverantwoordelijke bij Molde in Noorwegen. Ook The Mirror noemt Solskjaer als optie, maar volgens het medium is de Fransman Laurent Blanc de topfavoriet. Blanc was tussen 2001 en 2003 als speler actief voor The Red Devils.

De 45-jarige Solksjaer zette deze maand nog zijn handtekening onder een nieuw contract, dat hem tot december 2021 aan de Noorse club verbindt. Het seizoen in Noorwegen loopt van maart tot november. Molde eindigde het afgelopen seizoen op een tweede plek en doet daardoor mee aan de Europa League-kwalificatie eind augustus.

Mocht Solskjaer inderdaad de tijdelijke opvolger van Mourinho worden, wacht hem een interessante eerste ontmoeting. United gaat zaterdag op bezoek bij Cardiff, de voormalig werkgever van Solskjaer. Heel succesvol was zijn periode daar niet: hij wist de club niet te behoeden voor degradatie naar het Championship en werd na acht maanden ontslagen.