Blind komt handje helpen in Rotterdam: Een gevoel van trots

Blind komt handje helpen in Rotterdam: "Een gevoel van trots"

Gepubliceerd: dinsdag 18 december 2018 om 15:40di 18-12-2018 om 15:40

Een mooi gebaar van Danny Blind. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal kwam maandag helpen in de Unilever-fabriek in Rotterdam-Zuid bij het inpakken van kerstpakketten voor klanten van de voedselbank. 

Blind is ambassadeur van de voedselbank. "Ik heb net zelf de handjes uit de mouwen gestoken en ik zie dat het als een geoliede machine hier werkt. Dat moet ook, want er moeten duizenden pakketten deze week nog afgeleverd worden", tekende RTV Rijnmond op uit de mond van de momenteel clubloze oefenmeester. 

Armoede is in Nederland een 'serieus probleem', weet Blind. "In onze familie speelt het natuurlijk geen rol. We zijn ons er wel van bewust dat armoede bestaat in Nederland."

"Wij doen in Nederland heel veel, en terecht, voor overstromingen en aardbevingen in het buitenland maar we vergeten wel eens wat er in onze achtertuin gebeurt. (...) Het geeft me een gevoel van trots als je ziet wat hier gerealiseerd wordt. Mooi dat je gezinnen een stukje extra comfort kunt geven met kerst."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws