Willem II heeft geen kind aan tweededivisionist en bereikt de kwartfinales

18-12-2018 20:20
5

Willem II heeft op eenvoudige wijze de kwartfinales van het bekertoernooi bereikt. De Tilburgers hadden in het eigen Koning Willem II-stadion geen kind aan AFC, dat met een 3-0 nederlaag terug naar Amsterdam werd gestuurd.

De Tilburgers klaarden al in de eerste helft het klusje tegen tweededivisionist AFC. De Amsterdammers begonnen nog wel goed aan de wedstrijd met een aardige kans voor Yordi Teijsse, maar daarna nam Willem II de regie over. Dat resulteerde na twintig minuten in de openingstreffer van Donis Avdijaj, die een slim passje van Daniel Crowley op waarde schatte en de bal hard in het dak van het doel schoot.

Ook daarna bleef het wachten op Tilburgse doelpunten. Het krachtsverschil tussen de koploper van de Tweede Divisie en de nummer dertien van de Eredivisie was simpelweg te groot, maar dat verschil kwam pas vlak voor rust duidelijker op het scorebord tot uiting. In drie minuten tijd liep Willem II uit naar een 3-0 voorsprong door een benutte strafschop van Fran Sol en een knap diagonaal schot van Aras Ozbiliz.

Na de pauze deed Willem II het duidelijk rustiger aan met het oog op de competitiewedstrijd van aanstaande zondag in Emmen. De bezoekers uit Amsterdam gingen dapper op zoek naar de eretreffer, maar slaagden er niet in om die op het scorebord te krijgen. Net als in de eerste helft miste Yordi Teijsse een aardige mogelijkheid, waardoor de thuisploeg de wedstrijd eenvoudig uit kon spelen en met een 3-0 zege op zak in de koker gaat voor de loting van de kwartfinales.