Van Gaal analyseert Ajax: Ik vind dat Ten Hag verder is dan Bosz

Van Gaal analyseert Ajax: "Ik vind dat Ten Hag verder is dan Bosz"

19-12-2018 06:50
79

Louis van Gaal is gecharmeerd van Ajax-trainer Erik ten Hag. De voormalig trainer en directeur van de Ajacieden stelt dat Ten Hag de Amsterdammers op de juiste manier laat spelen en dat hij de draad na een moeizaam begin goed opgepakt heeft.

Ten Hag bereikte de knock-outfase van de Champions League met Ajax en staat in de Eredivisie op de tweede plaats, met twee punten achterstand op koploper PSV. "Ik vind dat Ten Hag verder is dan Bosz", zegt Van Gaal als gastspreker van een vergadering van Ajax Business Associates, opgetekend door De Telegraaf. "Die wilde altijd alleen volgens zijn eigen plan spelen.

"Ten Hag kijkt ook naar de tegenstander en past zich daaraan aan. Nu is het zaak dat hij bij Ajax ook een plan C ontwikkelt", legt Van Gaal uit. "Bijvoorbeeld dat hij zijn spelers bij 2-1 voorsprong tegen Bayern minder risico laat nemen.”

Ten Hag kende een moeizame start bij Ajax, ziet ook Van Gaal. "Ik moest ook door een moeilijke beginperiode. Iedereen riep destijds om Cruijff. Pas in de halve finale van de UEFA Cup ging de storm een beetje liggen. Dat hebben Bosz en Ten Hag ook meegemaakt. Dat is Amsterdams. Je moet direct presteren, maar dat kan niet. Want als je trainer wordt, start je een proces. Als trainer ben je de leider, maar de spelers moeten het plan uitvoeren en in het begin is er altijd weerstand.”