Goede hoop bij PEC op 'prima gozer' Stam: 'Deze ligt echt heel erg voor de hand'

Goede hoop bij PEC op 'prima gozer' Stam: 'Deze ligt echt heel erg voor de hand'

20-12-2018 12:47 Laatste update: 12:49
29

PEC Zwolle's interim-trainer Gert-Peter de Gunst denkt dat Jaap Stam een prima optie zou zijn om John van 't Schip op te volgen. De Gunst denkt dat de aanstelling van Stam een logische keuze is. 

"Dat zou ik wel zien zitten ja", reageert De Gunst, als de naam van Stam wordt genoemd, tegenover RTV Oost. "Soms is een en een twee. En deze ligt echt heel erg voor de hand. Ik ken Jaap Stam. We hebben met elkaar mogen werken en hebben paar jaar samen een cursus gedaan. Prima gozer!"

Verder hoopt De Gunst, sinds 2012 assistent-trainer van PEC, op een reactie van zijn spelers na het ontslag van Van 't Schip. "Schokeffect? Ik hoop het", stelt hij. Komend weekend zit hij als eindverantwoordelijke op de bank wanneer PEC het opneemt tegen VVV-Venlo. "Ik voel me net zo verantwoordelijk voor wat er het afgelopen jaar gebeurd is. Je zult niet hele rare dingen zien."

Volgens De Telegraaf is Stam de 'droomkandidaat' van PEC Zwolle om de nieuwe trainer te worden. De Zwolse club zou alle ballen op de 67-voudig international zetten.