'Cocu mogelijk direct weer aan de slag: Belgische topclub hoopt op Nederlander'

'Cocu mogelijk direct weer aan de slag: Belgische topclub hoopt op Nederlander'

20-12-2018 20:38 Laatste update: 20:43
57

Phillip Cocu is favoriet om Hein Vanhaezebrouck op te volgen als trainer van RSC Anderlecht. RTBF meldt dat de Nederlander relatief kort na zijn ontslag bij Fenerbahçe al aan de slag kan in het Constant Vanden Stockstadion.

'Volgens onze informatie is Cocu (48) de grootste kanshebber om de nieuwe trainer van Anderlecht te worden', schrijft het Waalse medium donderdag. Vier dagen geleden werd Vanhaezebrouck ontslagen door de clubleiding van Anderlecht. Eerder op de dag wist Anderlecht met Frank Arnesen al een nieuwe technisch directeur te strikken. De Belgische topclub bezet momenteel de vierde plek in de Jupiler Pro League.

Afgelopen zomer vertrok Cocu bij PSV en ging aan de slag bij Fenerbahçe. Dat avontuur werd niks. In de competitie liep Fener haast elke week een domper op. In de Europa League werd Fenerbahçe ingedeeld bij de groep bij Anderlecht. Drie dagen na het 2-2 gelijkspel tussen Anderlecht en Fenerbahçe zette de Turkse club Cocu op non-actief. Pas enkele dagen geleden kreeg Cocu ook daadwerkelijk zijn ontslag, waardoor hij bij een nieuwe club kan tekenen.