Feyenoord revancheert zich en verslaat pover FC Utrecht in KNVB Beker

Feyenoord revancheert zich en verslaat pover FC Utrecht in KNVB Beker

20-12-2018 22:37 Laatste update: 22:40
169

Feyenoord heeft zich als laatste club geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. De Rotterdammers revancheerden zich voor de blamerende thuisnederlaag tegen Fortuna Sittard (0-2) van zondag en schakelden een lange tijd pover FC Utrecht uit: 1-0.

Tonny Vilhena maakte na een klein half uur het enige doelpunt in De Kuip, maar Feyenoord verzuimde daarna afstand te nemen. Utrecht kon pas diep in de slotfase een vuist maken en kreeg zowaar nog enkele grote kansen op de gelijkmaker.

Feyenoord weet dat de beker de laatste kans is om nog wat van het seizoen te maken, zeker na de afstraffing tegen Fortuna Sittard. Robin van Persie zorgde tegen FC Utrecht voor een flinke impuls bij de ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst. Ook bij de openingstreffer speelde de routinier een belangrijke rol. Hij draaide open en vond Sam Larsson. De Zweed bediende met een fraaie voorzet Vilhena, die in twee instanties raak kopte.

Feyenoord had in het vervolg geen kind aan de bezoekers, die geluk hadden dat Vilhena uitgleed en daardoor de kans op zijn tweede treffer liet liggen. Ook Van Persie kon zijn sterke optreden belonen met een treffer, maar schoot voorlangs. Invaller Luis Sinisterra trof nog de paal, waardoor de Domstedelingen tot het laatste moment hoop mochten koesteren.

Trainer Dick Advocaat probeerde wat te forceren met het inbrengen van Nick Venema. De spits was net als Timo Letschert in de slotfase héél dichtbij, maar hun kopballen troffen geen doel. Feyenoord kwam met de schrik vrij en trok de verdiende zege over de streep.