'Moet mijn plekje verdienen bij Ajax, snap dat De Ligt de aanvoerdersband draagt'

'Moet mijn plekje verdienen bij Ajax, snap dat De Ligt de aanvoerdersband draagt'

Gepubliceerd: vrijdag 21 december 2018 om 09:04vr 21-12-2018 om 09:04

Joël Veltman beseft dat hij weer van vooraf aan moet beginnen bij Ajax na zijn zware kruisbandblessure. De verdediger moest maandenlang revalideren na een charge van Ralf Seuntjens van VVV-Venlo. Het gebeurde allemaal in april van vorig jaar. 

"In mentaal opzicht was het moment van deze blessure dubbel zwaar", vertelt Veltman in een interview met Het Parool. "Ik zat in een moeilijke fase. Had al een paar keer op de bank gezeten, dat was me nog nooit gebeurd. Het was sowieso voor heel Ajax een dramatisch jaar, waarin Appie zo keihard werd getroffen door het noodlot."

"Je zou zo'n blessure dan kunnen relativeren, maar daar is geen plek voor in topsport. Het streven is het beste uit jezelf te halen. Een carrière duurt een jaar of twaalf, veertien als je geluk hebt. Daar wil je geen twee jaar van missen."

De plek van Veltman is ingenomen door Noussair Mazraoui, die het verdienstelijk doet. "Ik moet nu achter aansluiten in de rij. Ik was aanvoerder van de ploeg en liep tijdens de training altijd voorop. Nu ergens in het midden. Ik moet mijn plekje weer verdienen. Matthijs de Ligt draagt nu de aanvoerdersband en dat snap ik. Ik wil weer een wedstrijd voetballen. Hopelijk kan dat in januari, tijdens het trainingskamp in Florida."

Lees hier het hele interview van Veltman met Het Parool.

Poll

Komt Veltman weer in de basis van Ajax 1?

(2292 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws