'Kon zo niet verder, Ten Hag is zich anders gaan opstellen naar staf en spelers'

'Kon zo niet verder, Ten Hag is zich anders gaan opstellen naar staf en spelers'

22-12-2018 13:12
61

Valentijn Driessen ontkent dat De Telegraaf het heeft gemunt op Erik ten Hag. De Ajax-trainer wordt in de ochtendkrant regelmatig kritisch benaderd, zo wordt gesteld bij het NH Sportcafé.

"Iedereen krijgt gewoon een normale kans. Wij hebben nooit iemand veroordeeld of beoordeeld op taalgebruik of uiterlijk", reageert Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, geciteerd door Ajax Showtime. "Het eerste halfjaar was het gewoon niet goed. Als hij dan verkondigt dat het geweldig is...."

Volgens Driessen moest Ten Hag na de zeperd tegen PSV (3-0) op gesprek bij de directie. "Het kon zo gewoon niet verder. Daarna is er het nodige gebeurd. Hij is zich anders gaan opstellen naar de staf en de spelers. Daar is ook niets op tegen, nee hoor." Hij wijst ook op een gesprek met Dusan Tadic, die het gevoel dat leefde in de spelersgroep overbracht naar de oefenmeester.

Overigens geniet Ten Hag veel steun van de directie. "Overmars en Van der Sar steunen hem, maar in de krant geven wij wel aan hoe de verhoudingen liggen", aldus Driessen, die een voorval tijdens het bekerduel met Te Werve als voorbeeld aanhaalt.

Ziyech zat negentig minuten op de bank, terwijl Dusan Tadic thuis mocht blijven. "Hij was daar boos over, vroeg zich af wat het nut ervan was om de hele wedstrijd op de bank te zitten. De spelers balen ook van wissels in de 93e minuut, daar zeggen ze dan wat van."