LIVE-discussie: Olde Riekerink verkiest Van Amersfoort boven Lammers in Breda

LIVE-discussie: Olde Riekerink verkiest Van Amersfoort boven Lammers in Breda

22-12-2018 18:56
78

SC Heerenveen sluit de eerste seizoenshelft af met een uitwedstrijd tegen NAC Breda. Trainer Jan Olde Riekerink van de Friezen kiest in de spits voor Pelle van Amersfoort. Sam Lammers neemt daardoor plaats op de bank.

Verder keert Daniel Hoegh terug in de defensie bij Heerenveen. Ben Rienstra schuift weer door naar het middenveld. Ook Mitchell van Bergen verschijnt aan de aftrap. Dat gaat ten koste van Nemanja Mihajlovic.

NAC moet het stellen zonder Paolo Fernandes. De middenvelder die net terug was na een blessure, heeft opnieuw last van een kwetsuur. '2018 was een zwaar jaar. Ik kijk al vooruit naar mijn herstel en 2019', laat hij zelf weten op Instagram. De Brabanders hopen na de zege op Vitesse en het gelijkspel tegen PEC Zwolle opnieuw op een goed resultaat. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag heeft slechts één punt meer dan hekkensluiter De Graafschap.

Heerenveen staat negende, maar moet in het Rat Verlegh Stadion winnen om enigszins de aansluiting te houden met de subtop. De aftrap is om 19.45 uur.

De opstellingen

NAC Breda: Van Leer; Van Anholt, Klomp, Koch, Mets, Leigh; Rosheuvel, Verschueren, Nijholt, Korte; Te Vrede

sc Heerenveen: Hahn; Floranus, Høegh, Pierie, Woudenberg; Rienstra, Kobayashi, Van Amersfoort; Van Bergen, Vlap, Zeneli