Update: Politiebericht: twee gewonden na schietpartij bij PSV-supporterscafé

Update: Politiebericht: twee gewonden na schietpartij bij PSV-supporterscafé

22-12-2018 21:54 Laatste update: 21:53
86

Terwijl PSV zaterdagavond tegen AZ strijdt om het winterkampioenschap in de Eredivisie, is de omgeving van het stadion het decor van een schietpartij. De politie van Oost-Brabant liet vlak na 20.00 uur weten dat er geschoten is in de buurt van stadionbar De Aftrap.

Het café ligt aan de Mathildelaan, tegenover het Philips Stadion. Op het moment van de melding waren PSV en AZ bezig aan de eerste helft. Volgens Omroep Brabant is er één betrokkene gewond geraakt bij het schietincident.

Wat de precieze toedracht is voor het incident, is nog niet duidelijk. Het Eindhovens Dagblad dat er hulpverleners op het café af zijn gestuurd en dat de politie bezig is met een onderzoek op de plaats van het delict. Op beelden van Omroep Brabant is te zien hoe het café gedeeltelijk is ontruimd door de politie, die enkele aanwezige supporters heeft ondervraagd.

Update 21.54: Bij de schietpartij zijn twee gevonden gevallen, meldt de politie zaterdagavond. Eén van hen is met schotwonden overgebracht naar de ambulanchet ziekenhuis. Het supporterscafé is inmiddels ontruimd.