Van Bommel had Maher er graag bij gehad: 'Hij had hier makkelijk kunnen slagen'

Van Bommel had Maher er graag bij gehad: 'Hij had hier makkelijk kunnen slagen'

23-12-2018 07:07
47

Mark van Bommel heeft een hoge pet op van Adam Maher, die tussen 2013 en 2018 nooit echt uit de verf kwam bij PSV. De trainer van de Eindhovenaren had desondanks nog graag de beschikking gehad over de 25-jarige middenvelder.

"Ik heb vaak tegen hem gespeeld. Voor, tijdens en na de wedstrijd hebben we altijd heel goed contact gehad. We appen af en toe met elkaar", liet Van Bommel voorafgaand aan PSV – AZ (3-1) weten aan FOX Sports. "Net nadat ik gestopt was, kwam hij naar PSV. Hij vroeg mij of hij nummer zes mocht hebben."

Van Bommel vindt het jammer dat Maher niet slaagde bij PSV. "Maar het is gewoon een heel goede speler, die één is met de bal." De huidig oefenmeester raadde de technicus in 2013 juist de overstap naar het Philips Stadion aan. "Ik heb veel met hem gesproken, dat dit de goede club voor hem was. Achteraf kun je daarover twijfelen of dit de juiste stap is geweest."

"Maar met zijn kwaliteiten had hij hier makkelijk kunnen slagen. Alleen hij kwam in een elftal dat niet helemaal perfect was voor hem", vervolgt Van Bommel, die aangeeft dat hij Maher er nog graag bij had willen hebben. "Adam is wel een speler die past bij onze speelwijze. Hij had bij ons denk ik niet misstaan."