Ik denk dat wij de meest geweldige supporters van Nederland hebben

"Ik denk dat wij de meest geweldige supporters van Nederland hebben"

23-12-2018 17:39
63

Frank Olijve kijkt met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd tegen Vitesse. De Graafschap deed zeker niet onder voor de Arnhemmers en kwam zelfs twee keer op voorsprong. Olijve baalt dat het uiteindelijk 2-2 is geworden.

"Achteraf balen we zeker dat we niet gewonnen hebben", zegt de middenvelder tegen FOX Sports. "Vanaf het begin hebben we ze bij de strot gepakt. We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen op voorsprong. Dan moet je het volhouden. Dat hebben we helaas niet gedaan. Je staat hier toch met een gevoel dat er meer in heeft gezeten."

De Graafschap werd gesteund door de fanatiek achterban. "Ik denk dat wij de meest geweldige supporters van Nederland hebben. Daar heeft het zeker niet aan gelegen. Ze staan er altijd, vandaag ook weer met zo'n fantastisch spandoek. Dat doen ze altijd goed. Vandaag hebben we ook op het veld laten zien dat we er ook strijd in kunnen gooien en alles voor geven. Dat is een mooie wisselwerking", zegt Olijve.

Olijve hoopt in de tweede seizoenshelft op de ommekeer voor De Graafschap. De club staat laatste in de Eredivisie. "We hebben het zwaar, laten we dat vooropstellen. We hebben in een aantal wedstrijden te weinig gekregen. Het is voor ons de taak om dat in de winterstop om te draaien. De eerste vijf wedstrijden na de winterstop spelen we tegen directe concurrenten. We moeten zorgen dat we er klaar voor staan. Dan denk ik dat we een mooie tweede seizoenshelft tegemoet gaan."