Tottenham neemt voorschot op kerstcadeau en maakt gehakt van Everton

23-12-2018 18:50 Laatste update: 18:58
22

Tottenham Hotspur heeft met een ruime overwinning op Everton een voorschot genomen op een ultiem kerstcadeau. Op Goodison Park werd er gehakt gemaakt van Everton: 2-6.

Everton kon een periode in de wedstrijd meekomen met Tottenham. Sterker nog, The Toffees kwamen in eigen huis zelfs op voorsprong. Theo Walcott zorgde na 21 minuten voor 1-0. De aanvaller rondde af na combinatiespel tussen Gylfi Sigurdsson en Richarlison. Tottenham trok de stand echter alweer razendsnel gelijk via Heung-Min Son, waarna ook Dele Alli nog geen tien minuten later scoorde: 1-2. Harry Kane maakte er voor de rust zelfs 1-3 van, waardoor het er slecht uitzag voor Everton.

Tottenham leek de drie punten binnen te hebben toen Christian Eriksen kort na rust op prachtige wijze 1-4 maakte, maar Everton toonde strijdkracht en kwam via Sigurdsson toch weer terug in de wedstrijd.

Een deel van het Everton-publiek had na de 1-5 van Son genoeg gezien en keerde huiswaarts. Zij misten de 2-6 van Kane, die net als Son zijn tweede treffer van de wedstrijd maakte. Tottenham haakt door de overwinning aan op nummer twee Manchester City. Everton zakt af en staat nu elfde. Tottenham speelt op tweede kerstdag tegen Bournemouth, Everton treft Burnley.