'Arnesen moet Cocu alsnog overtuigen, andere Nederlander als alternatief'

'Arnesen moet Cocu alsnog overtuigen, andere Nederlander als alternatief'

24-12-2018 07:32 Laatste update: 14:11
20

Anderlecht blijft inzetten op de komst van Phillip Cocu. Zaakwaarnemer Rob Jansen noemde de Belgische topclub 'geen reële optie', maar de club hoopt dat de kersverse technisch directeur Frank Arnesen toch iets kan betekenen.

Volgens Het Laatste Nieuws blijft Cocu de absolute topkandidaat om de nieuwe trainer te worden van Anderelcht. Zijn zaakwaarnemer Jansen liet eerder doorschemeren dat Anderlecht geen optie is, 'Ook niet nu Frank Arnesen technisch directeur is geworden bij Anderlecht. Cocu is van plan eerst een rustperiode in te lassen', zo klonk het afgelopen vrijdag.

Het Belgische medium stelt dat Arnesen toch wordt ingezet om Cocu te verleiden naar Brussel te komen. Arnesen en de 48-jarige Cocu kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij PSV. Na Kerstmis volgen nieuwe gesprekken tussen Michael Verschueren, Arnesen, Cocu en zijn makelaar.

Mocht Cocu na die ontmoeting definitief afhaken, dan wil Arnesen een kandidaat uit zijn uitgebreide netwerk naar voren schuiven. Arnesen zou daarbij denken aan Martin Jol, met wie hij nauwe contacten heeft vanwege hun eerdere samenwerking bij het Duitse Hamburger SV. Jol (62) was verder trainer van Tottenham Hotspur, Ajax en Fulham. Jol zit sinds augustus 2016 zonder club, nadat hij ondanks een landstitel vertrok bij het Egyptische Al-Ahly.