'Arnesen moet Cocu alsnog overtuigen, andere Nederlander als alternatief'

'Arnesen moet Cocu alsnog overtuigen, andere Nederlander als alternatief'

Gepubliceerd: maandag 24 december 2018 om 07:32ma 24-12-2018 om 07:32

Laatste update: maandag 24 december 2018 om 14:11ma 24-12-2018 om 14:11

Anderlecht blijft inzetten op de komst van Phillip Cocu. Zaakwaarnemer Rob Jansen noemde de Belgische topclub 'geen reële optie', maar de club hoopt dat de kersverse technisch directeur Frank Arnesen toch iets kan betekenen.

Volgens Het Laatste Nieuws blijft Cocu de absolute topkandidaat om de nieuwe trainer te worden van Anderelcht. Zijn zaakwaarnemer Jansen liet eerder doorschemeren dat Anderlecht geen optie is, 'Ook niet nu Frank Arnesen technisch directeur is geworden bij Anderlecht. Cocu is van plan eerst een rustperiode in te lassen', zo klonk het afgelopen vrijdag.

Het Belgische medium stelt dat Arnesen toch wordt ingezet om Cocu te verleiden naar Brussel te komen. Arnesen en de 48-jarige Cocu kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij PSV. Na Kerstmis volgen nieuwe gesprekken tussen Michael Verschueren, Arnesen, Cocu en zijn makelaar.

Mocht Cocu na die ontmoeting definitief afhaken, dan wil Arnesen een kandidaat uit zijn uitgebreide netwerk naar voren schuiven. Arnesen zou daarbij denken aan Martin Jol, met wie hij nauwe contacten heeft vanwege hun eerdere samenwerking bij het Duitse Hamburger SV. Jol (62) was verder trainer van Tottenham Hotspur, Ajax en Fulham. Jol zit sinds augustus 2016 zonder club, nadat hij ondanks een landstitel vertrok bij het Egyptische Al-Ahly.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Cocu de juiste man voor Anderlecht?

(7768 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws