Van Basten voelde zich buitengesloten bij FIFA: 'Boban was beetje jaloers'

Van Basten voelde zich buitengesloten bij FIFA: 'Boban was beetje jaloers'

Gepubliceerd: maandag 24 december 2018 om 08:09ma 24-12-2018 om 08:09

Marco van Basten vertrok twee maanden geleden als hoofd technische ontwikkeling bij de FIFA. Volgens de oud-bondscoach kreeg hij steeds minder te doen bij de wereldvoetbalbond, zo vertelt hij bij Studio Voetbal.

"Op een gegeven moment heb ik gevraagd wat de bedoeling was en mijn ongenoegen geuit. Uiteindelijk hebben zij gezegd: we maken er een einde aan. Toen was het snel geregeld", zegt Van Basten. "Jammer, maar ik moet wel het gevoel hebben dat ik welkom ben en word gewaardeerd. Ik merkte dat ik niet meer bij vergaderingen was. Naarmate de tijd vorderde, voelde ik me meer buitengesloten. Ik was waarschijnlijk te direct..."

De verhouding met FIFA-voorzitter Gianni Infantino en secretaris-generaal Zvonimir Boban was aanvankelijk goed, maar werd steeds slechter. Van Basten vermoedt dat laatstgenoemde, oud-teamgenoot bij AC Milan, een beetje jaloers was. "Een beetje wel. Dat hij het gevoel had: wat hij kan, kan ik ook. Dan heb ik hem niet nodig."

"Ik heb altijd een goede relatie met Boban gehad tot we op het laatst een discussie kregen", aldus Van Basten. "Ik vroeg waarom ik niet gevraagd was voor een vergaderingen en kreeg ik nauwelijks antwoord. Toen vroeg ik waarom gaan we niet door en kreeg ik weer geen antwoord. Het wachten was op een antwoord van Infantino, maar die was constant onderweg. De grote jongens zijn niet meer ten tonele verschenen."

Lees ookVan Basten 'verademing' bij Studio Voetbal: 'Eerste keer niet in slaap gevallen'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws