'Er komt niemand in de buurt van Van Dijk in de race voor Player of the Year'

'Er komt niemand in de buurt van Van Dijk in de race voor Player of the Year'

Gepubliceerd: maandag 24 december 2018 om 09:20ma 24-12-2018 om 09:20

Jamie Redknapp steekt in zijn column voor The Daily Mail de loftrompet over Virgil van Dijk. Volgens de oud-speler van onder meer Liverpool is de Oranje-international hard op weg om in de Premier League uit te groeien tot Player of the Year.

'We zijn pas halverwege het seizoen, maar er komt nu al niemand meer in de buurt van Virgil van Dijk in de race voor Player of the Year', schrijft Redknapp. 'Denk aan de beste verdedigers in de geschiedenis van de Premier League - John Terry, Rio Ferdinand en Nemanja Vidic. Van Dijk is die drie spelers samengevoegd'.

Redknapp legt die vergelijking uit. 'Hij leest het spel zoals Terry en is een geweldige passer en geeft ballen over dertig meter. Hij is gezegend met het tempo van Rio. Je ziet hem zelden in een één-tegen-éénsituatie. En hoewel hij niet zo agressief is als Vidic, heeft hij dezelfde krijgersgeest en wil om te winnen. Hij is kalm, koel, rustig in de lucht en een briljante leider'.

Volgens Redknapp ontbreekt het Van Dijk alleen nog aan prijzen. 'Als hij zo blijft spelen op dit niveau, heeft hij alle eigenschappen om de beste Premier League-verdediger ooit te worden'.  

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Virgil van Dijk de beste centrale verdediger in de Premier League?

Ja
89%
Nee
11%
(7414 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws