Update: 'Ajax wil niet verder gaan dan tien miljoen voor Mexicaans talent'

Update: 'Ajax wil niet verder gaan dan tien miljoen voor Mexicaans talent'

Gepubliceerd: woensdag 26 december 2018 om 14:17wo 26-12-2018 om 14:17

Laatste update: woensdag 26 december 2018 om 14:20wo 26-12-2018 om 14:20

De komst van Diego Lainez naar Ajax zou minder zeker zijn dan eerder gemeld. De buitenspeler wil zelf dolgraag naar Ajax, maar Club América zou niet tevreden zijn met het transferbedrag dat de Amsterdammers hebben geboden.

Volgens eerdere berichten deed Ajax een bod van 12 miljoen euro, maar volgens Marca Claro is Ajax vooralsnog niet verder gegaan dan 7 miljoen euro. Club América wil vijf miljoen euro meer. Hoewel Ajax de meest geïnteresseerde ploeg is, moet het gat van vraag en aanbod nog wel worden gedicht.

Ajax zou nog een week hebben om eruit te komen met de club: die deadline zou Club América hebben gesteld. De club wil op tijd op de hoogte zijn van een vertrek van Lainez, zodat het tijd heeft om een waardig vervanger te zoeken.

Eerder werd nog gemeld dat de transfer van het Mexicaanse talent bijna in kannen en kruiken was. Mexico-kenner Daniel Reyes, werkzaam voor Marca Claro, vertelde eerder in gesprek met VoetbalPrimeur over Lainez. "Er is heel veel belangstelling voor hem. Lainez wil zo snel mogelijk naar Europa", stelde hij. "Olympique Lyon en AS Roma hebben ook interesse, maar blijkbaar vindt Lainez Ajax toch de meest aantrekkelijke optie."

"Het is geen Lionel Messi, de beschrijving wonderkind is misschien wat overdreven, maar in mijn ogen is hij zéker het grootste talent van Mexico", zei hij verder.

Update 26-12 14.19 uur: De transfer van Diego Lainez naar Ajax staat op losse schroeven, zo meldt het Mexicaanse Diario. Het gat tussen vraag en aanbod is volgens het medium toch te groot, aangezien Ajax niet verder wil gaan dan tien miljoen euro voor jonge talenten. Club América zou minstens twaalf miljoen voor zijn vleugelspeler willen toucheren, waardoor de onderhandelingen in een impasse zijn gekomen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws