'Ajax-transfer afgerond: contract tot 2023, Overmars betaalt negen miljoen'

'Ajax-transfer afgerond: contract tot 2023, Overmars betaalt negen miljoen'

24-12-2018 16:40 Laatste update: 16:53
174

De transfer van Lisandro Magallán naar Ajax is nu écht rond. Dat meldt het Zuid-Amerikaanse TyC Sports maandagmiddag. 

Magallán (25) signeert op zeer korte termijn een contract tot medio 2023 in Amsterdam. Ajax maakt volgens het medium een slordige negen miljoen euro over naar Boca Juniors voor de Argentijnse stopper. Het is de bedoeling dat Magallán zich op tijd bij zijn nieuwe club meldt om mee af te kunnen reizen naar Florida. Daar speelt Ajax begin januari een aantal oefenduels. 

Wedden

Meer odds

Onder meer De Telegraaf wist eerder deze maand al te melden dat Ajax en Boca zo goed als rond waren over de transfer van Magallán. Enkele plooien moesten nog worden gladgestreken. Afgelopen zomer dacht directeur spelersbeleid Marc Overmars Magallán al binnen te hebben. De stopper was zelfs in Nederland voor een keuring. Omdat Boca geen vervanger voor Magallán wist vast te leggen, ketste de deal destijds op het laatste moment af. 

TyC Sports weet overigens te melden dat Gimnasia La Plata een aanzienlijk bedrag overhoudt aan de verkoop van Magallán. Die club bezit namelijk twintig procent van de transferrechten van de verdediger.