Viergever heeft leeg palmares: 'Niet dat ik daarom per se kampioen wil worden'

Viergever heeft leeg palmares: 'Niet dat ik daarom per se kampioen wil worden'

24-12-2018 19:07
43

Nick Viergever werd in het verleden regelmatig geplaagd door blessures, maar dit seizoen stond hij bij alle Eredivisie- en Champions League-duels van PSV in de basis. Toch voelt de 29-jarige verdediger zich pas sinds een maand echt topfit.

"Ik moest echt van ver komen, want ik ben natuurlijk lang geblesseerd geweest", zegt Viergever in gesprek met NU.nl. De linkspoot, toen nog Ajacied, miste het laatste half jaar van het vorige seizoen wegens een enkelblessure. "Pas de laatste maand voel ik me supersterk en écht fit. Kun je nagaan hoe lang zo'n proces is."

Wedden

Meer odds

"Je hebt zoveel wedstrijden nodig om fitter te worden en om je spierkracht weer op niveau te krijgen. Dat kun je niet met trainingen voor elkaar krijgen, daar heb je echt wedstrijden voor nodig", stelt Viergever, die al sinds 2010 in de Nederlandse (sub)top actief is. Op de KNVB Beker met AZ in 2013 na is zijn palmares echter nog leeg.

Viergever meent desondanks niet dat het 'nu of nooit' is met het oog op een landstitel. "Natuurlijk is kampioen worden het doel bij PSV, dat was bij Ajax ook altijd zo. Maar het is niet zo dat ik voor mezelf per se kampioen wil worden omdat het nog nooit gelukt is. Je wil elk jaar het maximale eruit halen, maar dat doe je als team en niet alleen."