Transfertip voor Feyenoord en Vente: 'Ze kunnen hem erg goed gebruiken'

Transfertip voor Feyenoord en Vente: 'Ze kunnen hem erg goed gebruiken'

24-12-2018 23:07
39

Rob Baan vindt Dylan Vente te mager voor Feyenoord 1 en vindt dat hij verhuurd moet worden aan een Eredivisie-club. De oud-technisch directeur van de Rotterdammers stelt Excelsior voor.

"Hij is te mager. Hij is er nog niet klaar voor", zegt Baan bij FC Rijnmond. "Leen hem uit aan Excelsior en laat hem daar een jaar of halfjaar ervaring opdoen. Ze kunnen hem waarschijnlijk erg goed gebruiken. Dan weet je ook of je die jongen als volwaardige spits kunt zien, maar nu is hij nog geen volwaardige spits."

Feyenoord en Excelsior hadden jarenlang een samenwerkingsverband. Nu is die samenwerking er niet meer. "Ik kan veel voorbeelden noemen die toen gewerkt hebben: Thomas Buffel en Salomon Kalou. Zo is er nog een aantal. Die hebben de basis gekregen om mee te spelen in het eerste van Feyenoord."

Commentator Emile Schelvis sluit zich aan bij Baan. "Ik roep het al een halfjaar dat hij daarheen moet. Bijlow had daar ook beter kunnen keepen. Ik vind het nog steeds een rare verhouding dat een ervaren keeper (Kenneth Vermeer, red.) achter een heel jonge keeper zit, hoe goed en talentvol Bijlow ook is. Ik vind het heel raar dat die samenwerking er niet meer is."