De Boer ziet ex-toptalenten Ajax wegzakken: 'Deed alsof hij beter was dan de rest'

De Boer ziet ex-toptalenten Ajax wegzakken: 'Deed alsof hij beter was dan de rest'

25-12-2018 10:33
94

Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Riechedly Bazoer kwamen als een komeet bij Ajax, leken op weg naar de Europese top, maar inmiddels ziet de wereld er heel anders uit voor ze. Frank de Boer liet de drie debuteren in Amsterdam.

"Iedereen kan beamen, die bij Ajax trainde, van één-tegen-één met Kenny werd je niet blij. In het debuutseizoen is hij volgens mij niet één keer uitgespeeld door een tegenstander", laat De Boer weten aan Voetbal International. Tete had een enorme drive, maar zijn zwakte lag in het aanvallende. "Hij kan niet iemand uitspelen."

Riedewald was volgens De Boer 'echt een natuurtalent'. "Hij kan verschrikkelijk goed voetballen, is snel en wendbaar. Alleen op mentaal gebied is hij misschien ietsje minder", stelt de voormalig Ajax-trainer. "Hij belichaamt wat een verdediger moet zijn. Als hij in zijn comfort zone zat, was het een genot om naar te kijken. Maar hij kan aan zichzelf gaan twijfelen, dat heeft hij te snel. Iets wat helemaal niet nodig is gezien zijn kwaliteiten."

Voor Bazoer ging het allemaal heel makkelijk, weet De Boer. "Fysiek is hij heel sterk. Hij is een speler die slim is. Vaak de juiste keuzes maken onder druk." De middenvelder had echter ook een hoge pet van zichzelf op. "Hij deed vaak alsof hij beter was dan de rest. Ik heb het gevoel dat hij nooit op zijn tenen heeft gelopen. Als je de top wil bereiken, moet je vallen. Je moet er keihard voor werken."