Arsenal en Liverpool lieten Van Dijk lopen: 'Hij had zo'n veertien miljoen gekost'

Arsenal en Liverpool lieten Van Dijk lopen: 'Hij had zo'n veertien miljoen gekost'

25-12-2018 12:57
14

Ver voordat Virgil van Dijk voor tachtig miljoen euro de overstap maakte naar Liverpool, was hij al in beeld bij The Reds én Arsenal. The Gunners besloten af te zien van de Oranje-aanvoerder, die destijds actief was bij Celtic.

Dat onthult voormalig Celtic-assistent John Collins. "Steve Rowley, de hoofdscout van Arsenal, vond hem te nonchalant", zo vertelt Collins aan beIN Sport. "Misschien was dat onderdeel van zijn spel, maar hij heeft zoveel andere kwaliteiten. Hij heeft snelheid, kracht, balans, een goede voortzetting en is goed in de lucht."

Wedden

Meer odds

"Hij is soms wat nonchalant, maar hij is van topkwaliteit", vervolgt Collins, die Van Dijk tipte bij Gary McAllister. Zijn Schotse landgenoot was toentertijd assistent van Brendan Rodgers bij Liverpool. "Ik zei: 'ik hoop dat je hier naartoe komt en Virgil ophaalt', maar Brendan was niet onder de indruk. Hij dacht niet dat Van Dijk beter was dan wat hij al tot zijn beschikking had."

Dat bleek een behoorlijke misrekening. Van Dijk was destijds een stuk goedkoper uitgevallen. "Hij had zo'n veertien miljoen euro gekost. Veel teams bekeken hem regelmatig, maar ze twijfelden omdat hij het liet zien tegen 'slechts' Schotse spelers." Southampton durfde het wél aan en verkocht hem na 2,5 jaar aan Liverpool.