In het kort: Invaller Kluivert en bankzitter Karsdorp zien eenvoudige zege AS Roma

In het kort: Invaller Kluivert en bankzitter Karsdorp zien eenvoudige zege AS Roma

26-12-2018 20:18 Laatste update: 20:15
14

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

AS Roma fleurt Kerstmis op met eenvoudige thuiszege
Invaller Justin Kluivert en bankzitter Rick Karsdorp hebben AS Roma thuis met 3-1 zien winnen van middenmoter Sassuolo. Diego Perotti opende uit een strafschop de score, Patrik Schick verdubbelde de marge en Niccolò Zaniolo besliste de wedstrijd met een bijzonder fraaie individuele actie. De 3-1 van Khouma Babacar vlak voor tijd deed niet meer terzake.

Locadia in de basis, Kluivert en Karsdorp op de bank
Jürgen Locadia staat op Boxing Day in de basis bij Brighton & Hove Albion. Het is voor de voormalig spits van PSV pas de derde keer dit seizoen dat hij vanaf de eerste minuut speelt. De ploeg van manager Chris Hughton trapt om 18.15 uur af tegen Arsenal. Bij The Gunners keert Mesut Özil terug in de basis.

In Italië staat om 18.00 uur de clash tussen AS Roma en Sassuolo op het programma. De thuisploeg begin zonder Justin Kluivert en Rick Karsdorp aan de wedstrijd. Beide Nederlanders zitten op de bank. 

Milan stelt teleur op bezoek bij Frosinone
AC Milan is op bezoek bij Frosinone niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Daardoor blijven de Rossoneri steken op de vijfde plaats in de Serie A en is de baan van trainer Gennaro Gattuso serieus in gevaar. Milan mocht de videoscheidsrechter in de eerste helft dankbaar zijn. Camillo Ciano rondde een knappe aanval van Frosinone goed af, maar de VAR constateerde een eerdere overtreding op Hakan Calhanoglu. Daardoor ging de goal niet door en bleef het bij 0-0.

Real Sociedad ontdoet zich van trainer
Real Sociedad heeft trainer Asier Garitano op Tweede Kerstdag de laan uitgestuurd. Dat maakte de club uit het Baskenland bekend via de officiële kanalen. De club uit het Baskenland staat op de vijftiende plaats in La Liga en probeert nu met een trainerswissel het tij te keren. Sociedad schuift Imanol Alguacil, de trainer van Sociedad B, voorlopig door.