Liverpool slaat gat met verliezend Manchester City, Spurs wint dik en profiteert

Liverpool slaat gat met verliezend Manchester City, Spurs wint dik en profiteert

26-12-2018 17:55 Laatste update: 17:57
113

Premier League-koploper Liverpool heeft op Boxing Day uitstekende zaken gedaan. The Reds wonnen zelf simpel van Newcastle United (4-0) en zagen titelconcurrent Manchester City onderuit gaan in Leicester. Tottenham Hotspur boekte een grote zege op Bournemouth en is op de ranglijst over Man City heengewipt. 

Op Anfield had Liverpool, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis, geen problemen met laagvlieger Newcastle. Het werd al snel 1-0. Dejan Lovren knalde de bal fraai binnen. In de tweede helft vielen er nog drie goals. Eerst ging de bal ging op de stip nadat Mohamed Salah was gevloerd. De Egyptische spits benutte het buitenkansje vanaf de stip zelf en tekende daarmee voor z'n twaalfde competitiegoal van het seizoen.

In de slotfase scoorden ook Xherdan Shaqiri en invaller Fabinho nog. Liverpool heeft nu zeven keer op rij gewonnen, blijft ongeslagen en staat al op 51 punten uit negentien competitieduels. 

Na de 3-2 thuisnederlaag tegen Crystal Palace van afgelopen weekend ging het woensdag wéér mis voor Man City. Op bezoek bij Leicester City verloor de ploeg van Pep Guardiola met 2-1. City nog begon goed: Bernardo Silva schoot na een kwartier de 0-1 binnen. Enkele minuten later werd het via Marc Albrighton gelijk. 

The Citizens kregen diverse goede kansen, maar doelpunten vielen er niet - tót de slotfase. Een afgeslagen corner werd snoeihard binnengeknald door Leicester-back Ricardo Pereira. Fabian Delph kreeg na die treffer ook nog rood. De achterstand op Liverpool is opgelopen naar zeven punten. 

Tottenham won afgelopen zondag met 6-2 bij Everton en boekte ook op Boxing Day een grote zege. Bournemouth, met basiskracht Nathan Aké, werd met 5-0 verslagen op Wembley. Heung-min Son was de grote man met twee treffers. Door de winst is Spurs op de ranglijst over Manchester City heengeklommen. De Londenaren hebben één punt meer dan City en zes punten minder dan koploper Liverpool. 

Een opvallende rol was bij Tottenham weggelegd voor rechtsback Kyle Walker-Peters. In de eerste helft leverde hij drie assists af. Naast Son scoorden ook Christian Eriksen, Lucas Moura en Harry Kane. Tottenham 

Ole Gunnar Solskjaer lijkt het aardig op de rit te hebben bij Manchester United. De opvolger van de ontslagen José Mourinho boekte met The Red Devils z'n tweede zege op rij. Het Huddersfield Town van Terence Kongolo werd woensdag met 3-1 verslagen. Nemanja Matic scoorde in de eerste helft, Paul Pogba maakte er in de tweede helft twee. Pas in de absolute slotfase deed Huddersfield iets terug. Voormalig PSV'er Mathias 'Zanka' Jörgensen scoorde.

Manchester United blijft op de zesde plek staan. De achterstand op Arsenal is nog vijf punten. The Gunners spelen om 18.15 uur tegen Brighton & Hove Albion. Boxing Day wordt afgesloten door Chelsea, dat in eigen huis tegen Watford speelt. 

Overige uitslagen
Burnley - Everton 1-5
Crystal Palace - Cardiff City 0-0