Van Dijk prijst Ajax én De Ligt: 'Minder dan er voor mij is neergelegd, hahaha'

Van Dijk prijst Ajax én De Ligt: 'Minder dan er voor mij is neergelegd, hahaha'

27-12-2018 07:24 Laatste update: 07:43
35

Virgil van Dijk geniet van de prestaties van Ajax in de Champions League. De stopper van Liverpool en het Nederlands elftal vertelt dat in een groot eindejaarsinterview met het Algemeen Dagblad. 

Van het niveau in de Eredivisie heeft Van Dijk geen hoge pet op, erkent hij. Maar: "De spelers van Ajax en PSV lieten het wel zien in Europa. Ik kan echt genieten van het huidige Ajax in de Champions League. Maar ook hoe ze wekelijks presteren in de Eredivisie, die ik echt nog op de voet volg."

"PSV was wat ongelukkiger in Europa, maar ook die ploeg speelde toch uitstekende wedstrijden. Het is wel jammer dat het gat steeds groter wordt tussen de top vijf en de laatste acht in de Eredivisie."

De Ligt
Bij Oranje speelt Van Dijk samen met Ajax-captain Matthijs de Ligt. "Een heel goede verdediger en een heel goede, rustige jongen. Hij weet wat hij wil. Als hij een stap gaat zetten, maakt hij hopelijk de juiste keuze."

De leiding van Liverpool heeft bij hem nog geen navraag gedaan. "Nee, we praten niet over hem bij Liverpool. Zo werkt het niet. Een grote club als Liverpool heeft zoveel scouts rondlopen, die zullen hem vast in de gaten houden."

Hoeveel hij zou betalen voor de Golden Boy van 2018? "Nou, minder dan dat er voor mij is neergelegd, hahaha. Maar Ajax zit in een luxueuze positie. We zullen zien." Liverpool betaalde in januari van dit jaar een slordige tachtig miljoen euro voor Van Dijk.