Ajax verkoos Rosenberg boven Arveladze: 'Door die keuze kwam AZ in beeld'

Ajax verkoos Rosenberg boven Arveladze: 'Door die keuze kwam AZ in beeld'

27-12-2018 12:58 Laatste update: 14:15
12

Shota Arveladze had in 2005 graag terug willen keren bij Ajax. De Amsterdammers kozen er toen echter voor om voor Markus Rosenberg te kiezen, waardoor de Georgiër naar AZ ging. 

"Voor mij kwam een droom uit toen ik voor Ajax kon spelen", vertelt Arveladze in gesprek met ELF Voetbal. "En na vier seizoenen bij Rangers was er nog een kans om terug te keren naar Amsterdam. Danny Blind was toen trainer, maar Ajax koos voor Markus Rosenberg als de nieuwe spits. Ik vond het jammer, maar door die keuze kwam AZ voor mij in beeld en daar heb ik ook een hele mooie periode gehad."

Bij AZ kwam Arveladze, momenteel werkzaam als trainer in Oezbekistan, namelijk te werken met Louis van Gaal, die hij bij Ajax net was misgelopen. "Ik heb heel veel van hem geleerd, ook al was ik een dertiger", aldus de Georgiër. "In mijn tweede seizoen ging het mis op de laatste speeldag tegen Excelsior. We verloren dat seizoen ook de bekerfinale van Ajax."

Later, in 2009, werd Van Gaal alsnog kampioen met AZ. "Ik was toen al gestopt als voetballer, maar was er bij als zijn assistent. Zo nam ik een beetje revanche voor het jaar ervoor."