Gepasseerde Vormer wint wedstrijd voor Club en trekt lange neus naar trainer

27-12-2018 20:15
15

Club Brugge heeft op bezoek bij Sporting Lokeren een magere overwinning geboekt. Bankzitter Ruud Vormer was de grote man bij de Belgische topclub: 0-1.

Trainer Ivan Leko koos er verrassend voor om tegen Lokeren zonder zowel Vormer als Stefano Denswil te beginnen. De Kroaat wilde spelers de kans geven die het in de vorige wedstrijd tegen Antwerp goed hebben gedaan. Denswil en Vormer ontbraken toen vanwege een schorsing. Bij Club zijn Sofyan Amrabat en Arnaut Groeneveld geblesseerd.

Zonder Vormer en Denswil liep het bijzonder stroef bij Club. De bezoekers leken al in de eerste minuut op voorsprong te komen, maar een treffer van Siebe Schrijvers werd vanwege buitenspel afgekeurd. Club had veel moeite met Lokeren, dat de gelegenheid kreeg om zich in de wedstrijd te knokken. Veel gevaar van de thuisploeg leverde dat echter niet op.

Twintig minuten in de tweede helft besloot Leko om Vormer alsnog te brengen. Het bleek een gouden wissel, want vijf minuten na zijn entree maakte de middenvelder het enige en dus winnende doelpunt.

Club wint, waardoor de achterstand op koploper KRC Genk nu zeven punten is. Nummer drie Antwerp heeft drie punten minder dan Club.