Kompany onthult opmerkelijk verhaal: ‘Doelpunt tegen Brazilië door slaappil’

Kompany onthult opmerkelijk verhaal: ‘Doelpunt tegen Brazilië door slaappil’

28-12-2018 15:33 Laatste update: 18:54
24

De 2-1 gewonnen kwartfinale van België tegen Brazilië op het afgelopen WK in Rusland is een hoogtepunt in de Belgische voetbalgeschiedenis. Vincent Kompany kopte in die wedstrijd de 1-0 via Fernandinho binnen. Er schuilt echter een opvallend verhaal achter die goal.

Kompany opende de score tegen de Goddelijke Kanaries. "Toen ik na die corner de bal raakte, wist ik niet dat Fernandinho een eigen doelpunt had gemaakt. Ik dacht dus echt dat ik gescoord had tegen Brazilië op het WK", wordt Kompany geciteerd door Het Laatste Nieuws.

De 1-0 kwam na een hoekschop en Kompany onthult een opmerkelijk verhaal over dat doelpunt. "Daags voor de wedstrijd was er lawaai in het hotel. Ik kwam niet in slaap en besloot een slaappil te nemen. Maar ik vergat mijn wekker te zetten. Daardoor had ik me overslapen en miste ik de eerste meeting, waar de standaardsituaties werden besproken. Achteraf verontschuldigde ik mij meteen bij de coach en de groep."

"Nadien zocht ik Thierry Henry op", gaat Kompany verder. "Ik wist hoe Brazilië verdedigt en met zijn tweeën hebben we alle plannen veranderd. Als je naar de beelden kijkt, dan zie je hoe ik tussen de twee lijnen liep en dat er niemand in de eerste zone was. Had ik die slaappil niet genomen en niet met Henry gesproken, was dat doelpunt er nooit gekomen."