Update: 'Lazio-transfer Nederlands talent bijna rond: vijfjarig contract'

Update: 'Lazio-transfer Nederlands talent bijna rond: vijfjarig contract'

01-01-2019 12:04 Laatste update: 12:01
62

Bobby Adekanye vertrekt aan het einde van het seizoen bij Liverpool en maakt waarschijnlijk de overstap naar SS Lazio. Dat meldt The Liverpool Echo in Engeland. De jeugdinternational van Nederland (19) kiest ervoor om zijn aflopende contract niet te verlengen.

Liverpool wilde graag door met Adekanye, maar zijn zaakwaarnemer heeft tijdens de onderhandelingen over een nieuw contract voor veel irritatie gezorgd. Waarschijnlijk wilde hij meer dan Liverpool bereid was te bieden. Inmiddels ligt er een akkoord met Lazio op tafel. 

Adekanye is er niet in geslaagd om zich in het eerste elftal van Jürgen Klopp te knokken. De Nederlandse vleugelaanvaller liet bij vlagen goede dingen zien, maar kreeg te maken met blessures en kon de club over een langere periode niet overtuigen.

Adekanye kwam drie jaar geleden over van FC Barcelona. De Spanjaarden verhuurden hem een seizoen lang aan PSV, dat hem graag definitief in wilde lijven. Adekanye speelde tot 2011 in de jeugd van Ajax. 

Update 1.1.2019 12:04 uur: De transfer van Adekanye naar Lazio is dichtbij, meldt Corriere dello Sport in Italië. Voor het Nederlandse tienertalent ligt bij Lazio een contract voor vijf jaar klaar. Beide partijen hebben nog geen definitief akkoord bereikt. De laatste formaliteiten moeten nog worden afgerond.