Italiaanse vicepremier reageert op racisme: 'Gezond geplaag tussen supporters'

Italiaanse vicepremier reageert op racisme: 'Gezond geplaag tussen supporters'

28-12-2018 20:37
137

Matteo Salvini, de vicepremier van Italië, heeft op opmerkelijke wijze gereageerd op het racisme-incident dat plaatsvond tijdens het duel tussen Inter en Napoli. Kalidou Koulibaly van Napoli werd in die wedstrijd racistisch bejegend door Inter-fans.

Koulibaly ging uiteindelijk na zijn tweede gele kaart met rood van het veld. De Senegalese verdediger leek hevig aangedaan door de racistische uitingen vanaf de tribune. "Laten we niet alles onder dezelfde noemer plaatsen", tekenen diverse Italiaanse media op uit de mond van Salvini. "In andere stadions zingen ze ook dat Milan in brand staat. Is dat dan ook racisme?"

"Leonardo Bonucci werd ook uitgefloten door Milan-fans", vervolgt Salvini zijn opmerkelijke betoog. "Is dat racisme? Gezond geplaag tussen supporters kan je niet beschouwen als racisme. Wat ik tegen hem (Koulibaly, red.) zou zeggen? Dat ik hem graag in een shirt van Milan zou zien. Hij is heel sterk."

De vicepremier veroordeelde de rellen buiten het stadion, waarbij een dode viel, wel. "Ik eis antwoorden van de politie, want er ging duidelijk iets fout. Er waren enkele criminelen die uit het buitenland kwamen om geweld te zaaien.

Door de rellen en de racistische bejegening van Koulibaly moet Inter de komende twee thuiswedstrijden zonder publiek afwerken. "Ik begrijp alleen niet dat de meerderheid moet boeten voor enkele delinquenten die twee kilometer verderop aan het vechten waren."