NEC kondigt rode cijfers aan: verkochte spelers moeten schade beperken

NEC kondigt rode cijfers aan: verkochte spelers moeten schade beperken

29-12-2018 22:19
17

NEC heeft rode cijfers overgehouden aan het seizoen 2017/2018, blijkt uit de jaarcijfers die de Nijmegenaren vrijdag openbaar hebben gemaakt. Over het voorbije seizoen heeft NEC een verlies van ruim één miljoen euro geleden.

De degradatie uit de Eredivisie in 2017 kostte NEC 3,5 miljoen euro aan inkomsten. De uitgaven daalden echter niet evenredig: de zogeheten som der bedrijfslasten bedroeg tijdens het Eredivisie-seizoen 2016/2017 nog 2,1 miljoen euro en daalde een jaar later naar 1,9 miljoen. De club zal dan ook moeten saneren de komende jaren. 'Dit is een onderdeel van een groter herstructureringsplan', kondigt NEC alvast aan via de clubsite.

De huidige nummer twaalf van de Keuken Kampioen Divisie verwacht ook het huidige seizoen af te sluiten met rode cijfers. De schade zal beperkt moeten worden door de verkoop van spelers. Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe) en Arnaut Groeneveld (Club Brugge) leverden voorafgaand aan het seizoen al meerdere miljoenen op. Sven Braken gaat mogelijk ook zijn bijdrage leveren: het kapitaalkrachtige FC Den Bosch is bezig om de spits naar Noord-Brabant te halen.