Slutsky: 'Nederlanders hebben beetje te veel van het goede en comfortabele leven'

Slutsky: 'Nederlanders hebben beetje te veel van het goede en comfortabele leven'

31-12-2018 07:41 Laatste update: 08:50
66

Vitesse-trainer Leonid Slutsky merkt grote verschillen in mentaliteit tussen Russische en Nederlandse spelers. Volgens de oefenmeester zijn spelers in Nederland veel mondiger, maar is de Russische mentaliteit beter. 

"Russische spelers kun je bijna als slaven behandelen. Je zegt wat ze moeten doen en dan doen ze het ook, wat het ook is", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Nederlandse spelers niet. Die vragen altijd eerst waarom ze iets moeten doen. Dat is compleet nieuw voor me."

Slutsky heeft het gevoel dat Nederlandse spelers eerst wakker moeten worden geschud. "De mensen hier zijn ontspannen, hebben een goed leven. Vanuit mijn oogpunt als coach hebben de Nederlanders een beetje te veel van het goede en comfortabele leven. In Rusland zeggen we: het zijn de hongerige spelers die succes hebben."

"Qua infrastructuur en opleiding is alles top in Nederland, maar door de hoge levensstandaard ontbreekt er wel wat aan de extra motivatie en kracht om er maximaal voor te gaan", concludeert de Rus.