'Wijnaldum is nóg een reden waarom Liverpool er zo glorieus voor staat'

'Wijnaldum is nóg een reden waarom Liverpool er zo glorieus voor staat'

Gepubliceerd: maandag 31 december 2018 om 08:09ma 31-12-2018 om 08:09

Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk zijn door de BBC opgenomen in het elftal van de week van de Premier League. De Nederlanders wonnen dit weekend met Liverpool met liefst 5-1 van Arsenal. Met zeven punten voorsprong op Manchester City is Liverpool de trotse koploper van de Premier League.

BBC-analist Garth Crooks gunde ook aanvaller Roberto Firmino een plekje in het elftal van de week, waardoor het totaal aan Liverpool-spelers op drie uitkwam. 'Van Dijk lijkt op dit moment door wedstrijden heen te wandelen' omschrijft hij het spel van de Nederlandse centrale verdediger. 'Ik voelde mee met Pierre-Emerick Aubameyang.'

Ook over Wijnaldum is de BBC lovend. 'Zijn optreden tegen een volledig overklast Arsenal is nóg een reden waarom Liverpool er zo glorieus voorstaat. De ovatie die de Nederlands international kreeg toen hij na 78 minuten het veld verliet, zei alles'.

Volledige opstelling: Etheridge (Cardiff City); Bamba (Cardiff City), Boly (Wolverhampton Wanderers), Van Dijk (Liverpool); Wijnaldum (Liverpool), Kante (Chelsea), Pogba (Manchester United), Fernandinho (Manchester City), Camarasa (Cardiff City); Firmino (Liverpool), Mitrovic (Fulham).

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws