Witte rook uit Groningen: Sierhuis komt op huurbasis, Cassierra vertrekt

Witte rook uit Groningen: Sierhuis komt op huurbasis, Cassierra vertrekt

Gepubliceerd: maandag 31 december 2018 om 16:03ma 31-12-2018 om 16:03

Laatste update: maandag 31 december 2018 om 16:17ma 31-12-2018 om 16:17

Het hing al even in de lucht en nu is het bevestigd door zowel Ajax als FC Groningen: Kaj Sierhuis speelt tot medio 2020 voor de Trots van het Noorden. De twintigjarige spits wordt vanaf januari gehuurd van Ajax. Mateo Cassierra keert terug naar Amsterdam. 

"Wij volgen Kaj Sierhuis al langer en loerden op het moment dat er bij Ajax een opening zou komen te liggen om hem over te kunnen nemen. Dat moment is nu daar. Kaj is een zeer interessante spits", vertelt technisch manager Ron Jans op het digitale thuis van Groningen.

"Zijn grootste kwaliteit is scoren. Dat heeft hij in de gehele opleiding van Ajax gedaan en nu ook weer bij Jong Ajax. Daarnaast speelt hij met veel inzet, heeft hij een uitstekende wedstrijdinstelling en toont hij zich een teamspeler. Wij zijn heel blij dat we Kaj aan onze selectie kunnen toevoegen."

Groningen meldt dat het een optie tot koop heeft bedongen op Sierhuis. Voor een onbekend bedrag kan de aanvaller na zijn huurperiode definitief worden ingelijfd. 

Cassierra werd in de zomer voor een seizoen gehuurd van Ajax. Die overeenkomst is per direct ontbonden. Cassierra (21) was in tien Eredivisie-optredens goed voor één doelpunt. De spits heeft in Amsterdam een contract tot medio 2021. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie is de betere spits?

Sierhuis
81%
Cassierra
19%
(1456 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws