Afrikaans elftal van het jaar: Onana op doel, plekje voor Ziyech op het middenveld

Afrikaans elftal van het jaar: Onana op doel, plekje voor Ziyech op het middenveld

Gepubliceerd: donderdag 3 januari 2019 om 13:12do 03-01-2019 om 13:12

Laatste update: donderdag 3 januari 2019 om 13:32do 03-01-2019 om 13:32

André Onana en Hakim Ziyech zijn door France Football opgenomen in het Afrikaans voetbaleftal van het jaar 2018. De Ajacieden komen daarmee in een elftal met onder meer Sadio Mané en Mohamed Salah.

Het Franse medium vindt Onana de beste Afrikaanse doelman van het afgelopen jaar. Onana was in 2018 onomstreden in het Ajax-elftal van Erik ten Hag. 'Gevormd in de jeugdopleiding van FC Barcelona, waarmee hij in 2014 de Youth League won, groeide hij bij Ajax uit tot de vaste doelman. (...) Met zijn 22 jaar wacht hem een geweldige carrière. In Amsterdam of elders...', zo schrijft het medium over de Kameroener.

Voor Hakim Ziyech is een plekje op het middenveld vrijgemaakt. 'Hij heeft niet alleen een ziedend schot, maar is daarnaast een spectaculaire voetballer', aldus France Football. 'Hij is een uitdager en een geweldige dribbelaar. Het zal lastig zijn voor Ajax hem langer te houden.'

Volledige opstelling: Onana (Ajax); Atal (Nice), Koulibaly (Napoli), Da Costa (Istanbul BB), Hakimi (Borussia Dortmund); Partey (Atletico Madrid); Ndidi (Leicester City), Ziyech (Ajax); Mahrez (Manchester City), Mané (Liverpool) en Salah (Liverpool)

Lees ookAjax op rapport: driemaal een 9, mager cijfer voor Wöber en aankoop

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Denk jij dat Onana de absolute top zal halen?

(10189 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws