'Ik heb geen kinderen, geen vrouw en dat maakte de degradaties extra moeilijk'

'Ik heb geen kinderen, geen vrouw en dat maakte de degradaties extra moeilijk'

Gepubliceerd: donderdag 3 januari 2019 om 17:10do 03-01-2019 om 17:10

Marvin Peersman speelde zes jaar in Nederland en promoveerde één keer, maar maakte ook twee degradaties mee. De oud-speler van FC Dordrecht en SC Cambuur, die nu in Israël bij Hapoel Tel Aviv speelt, heeft geen spijt van zijn keuzes.

"Ik ben tevreden over de keuzes die ik gemaakt heb, anders had ik niet gestaan waar ik nu sta", zegt Peersman tegen VICE Sports. "Al was ik natuurlijk liever niet twee keer gedegradeerd. Dat is echt heel zwaar om te dragen. Je zou het niet mogen meenemen naar huis, maar dat doe je wel. Ik heb geen kinderen, geen vrouw en dat maakte het extra moeilijk. Kinderen leiden je af. Je leert op zo'n moment om wat er tijdens de wedstrijd gebeurt sneller los te laten."

Een half jaar voor zijn vertrek uit Nederland werd Peersman bestempeld als 'benenbreker'. Terecht? "Misschien niet helemaal, maar ik heb er ook zelf voor gezorgd. Sommige fouten waren gewoon dom, dat weet ik maar al te goed. Op dat moment gieren de emoties door je lijf en dan ga je weleens harder door dan je mag. Na een tijdje had ik een fout imago, maar veel kan je daar niet aan doen. Ik heb ervan geleerd, zoals ik altijd probeer te doen. Anders blijf je steeds weer hetzelfde doen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws