Van Gaal verbijsterd door collega-analist Merson: Die man is niet normaal

Van Gaal verbijsterd door collega-analist Merson: "Die man is niet normaal"

06-01-2019 11:20
25

Louis van Gaal kan zich, op zijn zachtst gezegd, niet vinden in de uitlatingen van Sky Sports-analist Paul Merson. Deze stelde dat het voor Liverpool beter was om niet al te ver te komen in de Champions League, willen The Reds voor het eerst sinds 1990 landskampioen worden.

Volgens Merson moet Liverpool vol voor Premier League-winst gaan en zijn de Champions League en de FA Cup van secundair belang. "Hoe eerder ze uitgeschakeld worden, hoe groter hun kans is om kampioen te worden", liet de voormalig Engels international weten.

Merson denkt dat Liverpool dit seizoen een unieke kans maakt om weer eens de landstitel te pakken. "Ze hebben niet zo'n heel brede selectie, dus je wil niet de ene wedstrijd na de andere blijven spelen. Zulke grote kansen komen niet elk jaar voorbij: ze moeten ervoor gaan!"

Van Gaal werd tijdens zijn analysewerk voor Ziggo Sport geconfronteerd met de uitlatingen van Merson en schudde zijn hoofd. "Die man is niet normaal", aldus de voormalig bondscoach. "Liverpool zou dit soort adviezen niet ter harte moeten nemen."

The Reds moesten donderdagavond tegen rivaal Manchester City hun eerste competitienederlaag van het seizoen slikken. De voorsprong op The Citizens bedraagt nu vier punten. Liverpool speelt maandagavond voor de FA Cup tegen Wolverhampton Wanderers en is in de Champions League gekoppeld aan Bayern München.