Update: Opgepakte Rooney 'gedesoriënteerd' door mix van slaappillen en alcohol

Update: Opgepakte Rooney 'gedesoriënteerd' door mix van slaappillen en alcohol

07-01-2019 09:18 Laatste update: 09:18
58

Wayne Rooney heeft zich in de nesten gewerkt. De Engelse aanvaller van DC United blijkt op 16 december in Washington te zijn gearresteerd wegens openbare dronkenschap en beledigend taalgebruik.

Rooney kreeg volgens Engelse media een boete van 28 euro en zou ook nog eens 95 euro aan kosten hebben moeten betalen. De 33-jarige aanvaller werd opgepakt door de Metropolitan Washington Airport Authority, al is het onduidelijk of de arrestatie plaats had op het vliegveld.

Rooney speelt voor DC United in Washington, waar hij in juni 2018 voor 3,5 jaar tekende. Anderhalf jaar geleden werd hij als eens opgepakt toen hij dronken achter het stuur van zijn auto zat. De oud-speler van Manchester United en Everton zit daardoor een rijverbod van dertien maanden uit. Kort voor zijn arrestatie postte Rooney nog een foto van zichzelf in Saudi-Arabië.

Update 7/1 9.18: Wayne Rooney was door een mix van voorgeschreven slaappillen en de consumptie van alcohol 'gedesoriënteerd' bij aankomst op het vliegveld van Washington. Dat laat zijn woordvoerder weten. Rooney werd opgepakt, kreeg een boete en mocht vervolgens gaan. 'Wayne waardeert de manier waarop hij is behandeld door alle betrokkenen.'