Fysiektrainer PSV verbaasd door tegenstanders: Dat kan alleen in Nederland

Fysiektrainer PSV verbaasd door tegenstanders: "Dat kan alleen in Nederland"

Gepubliceerd: maandag 7 januari 2019 om 08:02ma 07-01-2019 om 08:02

Het gebrek aan (fysieke) weerstand voor PSV in de Eredivisie is opvallend. Dat stelt Egid Kiesouw, die als fysiektrainer verbonden is aan de koploper uit Eindhoven.

PSV-trainer Mark van Bommel kiest dit seizoen - als het kan - voor dezelfde elf spelers, maar van vermoeidheid is in de wedstrijden nauwelijks iets te zien. PSV verloor slechts één keer in de eerste seizoenshelft. Kiesouw denkt er het zijne van. "Die tegenstanders met kramp, dat mag niet gebeuren. Dat kan alleen in Nederland", zegt hij in De Telegraaf.

De Veldhovenaar leidt de warming-up en loopoefeningen bij PSV. "Fitheid is het meeste simpele aspect om je op voor te bereiden. Ik kan me voorstellen dat je het als tegenstander op tactisch en technisch gebied niet kan redden. Maar dan moet je toch zorgen dat je fit bent en het in ieder geval negentig minuten vol kan houden? Als je dat al niet kan, is het niet zo gek dat de kloof tussen de top en de rest groter wordt."

Kiesouw, sinds 2011 werkzaam bij PSV en eerder met Bert van Marwijk actief bij Borussia Dortmund, Feyenoord en het Nederlands elftal, merkt dat de spelers van PSV 'heel veel aankunnen'. "Ik weet natuurlijk niet wat ze elders doen, maar wij kiezen voor intensieve en lange trainingen en dat maakt ons sterker."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws