Rutten begint persconferentie met excuses: 'Ik doe het in het Nederlands'

Rutten begint persconferentie met excuses: 'Ik doe het in het Nederlands'

07-01-2019 11:22
26

Fred Rutten is maandagochtend voorgesteld als nieuwe trainer van Anderlecht. De Nederlandse trainer begon met excuses, omdat hij de Franse taal niet machtig is. 

"Ik ben de Franse taal helaas niet machtig, en bij deze excuseer ik mij daarvoor", citeert het Algemeen Dagblad Rutten. "Bij een langer verblijf op Anderlecht zal ik mij de taal proberen machtig te maken. Deze persconferentie doe ik het in het Nederlands."

Eerder werden Frank de Boer en Phillip Cocu aan Anderlecht gelinkt. Dat uiteindelijk Rutten is gekozen, lijkt hem niets uit te maken. "Dat ik niet de eerste keuze was? Een vriend van mij zei: als je de eerste keuze bent, word je vaak de trainer niet. Ik ben gewoon blij dat ik hier ben."

Eigen assistent
Rutten bevestigt dat hij een Nederlandse assistent meeneemt naar Anderlecht. "Ik neem Arno van Zwam mee als assistent-trainer. Hij kent mijn werkwijze, dat kan het proces versnellen. Nee, ik heb nog met bijna niemand gesproken hier. Ik ben vannacht pas aangekomen in Brussel. Maar op trainingskamp is daar alle tijd voor."