Bijzonder verhaal: Belgische drugsdealer ruilde coke voor kaartje van Club Brugge

Bijzonder verhaal: Belgische drugsdealer ruilde coke voor kaartje van Club Brugge

08-01-2019 15:49
25

Een supporter van Club Brugge heeft een werkstraf van honderd uur en een boete van achtduizend euro opgelegd gekregen. De man uit Veldwezelt had een Europees ticket van zijn favoriete ploeg betaald met cocaïne.

De fan was actief als drugsdealer en liep tegen de lamp nadat een andere Club Brugge-fan diens naam liet vallen tijdens een politieverhoor. De dealer uit Veldwezelt heeft inmiddels toegegeven dat hij een paar gram van zijn cocaïne heeft geruild voor een kaartje voor Club Brugge. "Dat heb ik één keer gedaan voor die supporter van Club Brugge", wordt zijn bekentenis geciteerd door Het Nieuwsblad. "Het was een wederdienst voor een voetbalticket voor een wedstrijd in Frankrijk. Die tickets kostten tweehonderd euro en het was een vriendendienst in het voetbalmilieu."

De politie heeft inmiddels de woning van de dealer onderzocht. Hierbij werden 32 gram cocaïne, 226 kamagrapillen (een erectiestimulerend middel, red.) en 897 euro in contanten aangetroffen. "Als je veel naar clubs en de dames gaat, heb je dat nodig", verklaarde de man uit Veldwezelt.