Janssen ging nooit naar het buitenland: 'Belangstelling van Inter en Liverpool'

Janssen ging nooit naar het buitenland: 'Belangstelling van Inter en Liverpool'

Gepubliceerd: dinsdag 8 januari 2019 om 20:54di 08-01-2019 om 20:54

Theo Janssen heeft bewust nooit voor het buitenland gekozen. De inmiddels gestopte voetballer wilde graag dicht bij zijn familie en vrienden blijven en geeft daarnaast niets om geld.

Janssen speelde in 2003 een half jaar voor Racing Genk, maar bleef voor de rest in Nederland. "Toen ik bij Vitesse speelde kon ik naar het buitenland, maar toen brak ik mijn been", vertelt Janssen bij Bij Andy in de Auto. "Toen stond ik in de belangstelling van Internazionale en Liverpool. Als ik mijn been niet had gebroken was ik waarschijnlijk in de winterstop weggegaan."

Janssen speelde bij FC Twente, waarna Ajax hem kocht. "Toen ik naar Ajax ben gegaan, kon ik ook naar het buitenland. Ik heb toen voor Ajax gekozen. Na Ajax kon ik voor twee á drie jaar naar Turkije, Bursaspor. Ik kon daar goed geld verdienen, maar ik wilde terug naar Vitesse. Ik wilde rustig afsluiten. Ik had nooit echt de behoefte om in het buitenland te spelen. Lekker bij vrienden en familie."

"Geld heeft me nooit geïnteresseerd, nog steeds niet. Dat is ook wel een nadeel. Als ik iets leuk vind, zeg ik te snel: we gaan het doen. Ik heb nog steeds Rob Jansen als zaakwaarnemer. Hij zegt dat het soms te snel is en dat ik er meer uit kan halen. Ik ben daar niet mee bezig."

Janssen stopte in 2014 met voetballen. Hij begon zijn loopbaan bij Vitesse en sloot ook af in Arnhem. Janssen heeft vijf interlands voor het Nederlands elftal achter zijn naam staan. Inmiddels is hij assistent-trainer van Vitesse O19.

Poll

Heeft Janssen alles uit zijn carrière gehaald, vind jij?

(1259 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws