'PSV-bod met mogelijk gevolgen voor Ajax: Eindhovenaren willen ploeggenoot Lainez'
Alvarez (onder) met ploeggenoot Lainez

'PSV-bod met mogelijk gevolgen voor Ajax: Eindhovenaren willen ploeggenoot Lainez'

09-01-2019 07:16 Laatste update: 09:36
Eredivisie 252 Reacties

PSV heeft opnieuw zijn pijlen op een Mexicaanse speler gericht. Na Hirving Lozano en Erick Gutiérrez moet nu Edson Álvarez de overstap maken naar de regerend Eredivisie-kampioen, zo melden althans media in Mexico.

PSV zou onder de indruk zijn van de 21-jarige verdediger, die momenteel actief is bij Club América in zijn geboorteland. Volgens Cadena brachten de Eindhovenaren al een bod uit van zes miljoen euro. Daarvoor hoopt PSV de volledige rechten over de speler te verkrijgen. Het is nu aan de Mexicaanse topclub om te beslissen over het bod.

Álvarez brak in het seizoen 2016/'17 door bij Club América en groeide razendsnel uit tot een vaste waarde. De 1.90 meter lange centrale verdediger, die ook als rechtsback en verdedigende middenvelder uit de voeten kan, speelde bovendien al twintig interlands voor Mexico. Mede vanwege zijn veelzijdigheid zou PSV-trainer Mark van Bommel aandringen op zijn komst.

Álvarez staat al langer op de radar bij Europese clubs. De Telegraaf schreef vorig jaar april nog dat directeur spelersbeleid Marc Overmars van Ajax vrijblijvend met zijn zaakwaarnemer had gesproken. De Amsterdammers werden desondanks nooit concreet.

Lainez
Overigens kan het bod van PSV wel gevolgen hebben voor Ajax. De hoofdstedelingen hebben hun zinnen gezet op Diego Lainez, maar het is de vraag of Club América twee bepalende spelers wil laten gaan in één maand.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s